monkeymining_bar

Process Mining in de zorg

De laatste jaren zien we binnen de Nederlandse zorgsector de totale zorgkosten en het personeelstekort toenemen. Deze trends vragen om verandering. Het efficiënter inrichten van (zorg)processen en slimmer gebruik van systemen speelt hierin een grote rol. Process Mining ondersteunt bij deze efficiëntieslag.

 

Wil je weten hoe je Process Mining kunt inzetten in de zorg? En wil je geïnspireerd worden door voorbeelden uit de praktijk? In samenwerking met Beter Healthcare verzorgt MonkeyMining een digitale informatiesessie ‘Process Mining in de zorg’. Meld je hier aan.

 

Ben je inmiddels bekend met de basis van Process Mining in de zorg, maar wil je wat meer weten over het gebruik in de praktijk? In samenwerking met Beter Healthcare verzorgt MonkeyMining een digitale praktijksessie ‘Process Mining in de zorg’. Meld je hier aan.

Wat is Process Mining?

Process Mining is een techniek die zich richt op de combinatie van Data Science en Proces Management. Het helpt organisaties bij het ontdekken, monitoren én verbeteren van bedrijfsprocessen. De systemen die organisaties dagelijks gebruiken houden bij welke geautomatiseerde en handmatige activiteiten zijn verricht. Dit wordt opgeslagen in zogenaamde event logs of logfiles. Deze data is de motor voor Process Mining.

Wat kun je met Process Mining doen?

Veel organisaties zetten Process Mining in om een proces inzichtelijk te maken waar geen procesbeschrijving van is. In plaats van workshops te organiseren en interviews af te nemen, laat je de data voor zich spreken. Door op deze manier te werken kun je een snelle start maken en direct inzoomen op knelpunten en verbeteringen.

 

Met behulp van data kun je inzicht krijgen in hoe het proces in de praktijk verloopt. Je kunt inzoomen op de oorzaken van problemen in je proces en hier vervolgens actief op sturen om je proces én de prestaties te verbeteren. Uiteraard biedt Process Mining ook ondersteuning om processen te visualiseren. Een visuele ondersteuning maakt het vaak makkelijker om met betrokkenen het gesprek aan te gaan en processen te optimaliseren.

Over MonkeyMining

Met de inzet van Process Mining helpt MonkeyMining organisaties met het voorgoed veranderen van de Business Process Management aanpak door het verbeteren van processen op basis van feiten. Dit doen ze met behulp van de Process Mining software MonkeyMiner.

monkey mining

Over Beter Healthcare

Sinds oktober 2012 specialiseert Beter Healthcare zich in advisering, (her)implementatie en projectmanagement van business- en zorgprocessen voor healthcare-organisaties. Met een enthousiast team van ervaren professionals werken zij met passie bij hun klanten en ondersteunen zij bij een groot aantal projecten.

 

Een van de speerpunten van Beter Healthcare is Process Mining. De professionals beschikken over de expertise om Process Mining binnen uw organisatie toe te passen. Zij weten wat nodig is om de juiste data uit systemen te halen en vervolgens om te zetten in de gevraagde inzichten met Process Mining. Daarnaast ondersteunt Beter Healtcare graag bij het definiëren en realiseren van vervolgstappen ter verbetering van de processen binnen uw organisatie. Neem contact met Beter Healthcare op; ze helpen u graag verder.

beter healthcare
PROBEER MONKEYMINER NU GRATIS